KUSH PO E PENGON UNIFIKIMIN E KOMBIT !


Shkruan Nazif Laçi

KUSH PO E PENGON UNIFIKIMIN E KOMBIT !

Qe 30 vite në demokraci nëna Shqipëri dhe qe 23 vite Kosova e çliruar, akoma nuk kemi asnjë hap veprimi drejt unifikimit të kombit, në fushëne arsimit. Në arsim, i vetmi unifikim është bërë libri i ABETARËS, ndërsa librat e tjera akoma të çuruditura në gjeografinë shqiptare. Nxënësit shqiptarë nuk mësojnë nga lënda e historisë ngjarjet historike njësoj. Nxënësi në Korçë nuk dinë se kush është Mulla Idriz Gjilani dhe anasjelltas nxënësi në Gjilan nuk dinë kush është Papa Kristo Negovani etj. Ky unifikim në arsim, shëndetësi, kulturë, ekonomi, tregëti, administratë etj, nuk i pengonë Serbia , as Greqia, por pengohen nga vet shqiptarët. Më në fund, sido që të jetë urime ABETARJA, fatsoa shqiptarë, kudo në gjeografinë shqiptare.

Shkruan Nazif Laçi

About Post Author