Ky është portreti i Usta Vangjel Leskovikut ~ (1906-1978)


Vasil Sofokli Tole

(Marre nga Facebook)

Ky është portreti i Usta Vangjel Leskovikut ~ (1906-1978)

!Ndoshta një nga tre më të mëdhenjtë Ustallarë të muzikës popullore me saze të gjysmës së parë të shek. XX-të, krahas Selim Asllan Leskovikut dhe Bilbil Vlorës.Ai ishte edhe mësuesi i Usta Laverit. Pa rolin e tij dhe të Gaqo Lenës, muzika me saze e Leskovikut dhe Përmetit nuk do të kishte atë rëndësi që ka sot. Ndryshe nga ustallarët e tjerë të sazeve që bënë kryesisht disqe, Ai bëri disqe por edhe mbeti me gërnetë në dorë nëpër gëzimet dhe hidhërimet e njerëzve.Dole në dritë Usta Vangjeli!Tani e dimë si ke qenë dhe ku do të vendosim një tufë me lule në respektin tënd!

About Post Author