Ky fllad deti-Fatbardha Budini


Ky fllad Deti.

Ky fllad i lehtë Deti,sot erdhi drejtë meje,

sëbshku me Diellin,që lëshonte të artat rreze.

Mbi kokë mu ulën flokë prej reve të bardha,

shpinë përplaseshin valët vezulluese e të kaltëra.

Harrova të shkoj në ç’drejtim dhe ku isha nisur,

me këtë Det blu magjik sot shumë jam magjepsur.

Shoh dallgët si përplasen drejtë shkëmbinjve të mprehtë,

këto pamje të mrekullueshme me kënaqën vërtet.

S’jam ndjerë kurrë më parë kaq e mrekulluar,

vërtet Zoti Detin kaq bukur e ka pikturuar.

Pasi u largova nga smogu,zhurma në qytetin tim,

gjeta parajsën e këtij Deti,që më kënaq vërtet shpirtin.

Autore: Fatbardha Budini.