Ky Korriku-Florentina Skendaj


Ky Korriku

dhe se nèn pemè,

flokèt t’i zbardh,

faqet t’i ndez…

….

~

Avujt e shpirtit tènd nè pèshtymè kthyer,

i ranè sipèr dhe fytyra ju nxi…

Tè gjej ujè tè lahet,

a ndahet nga ti…??

~

Macja – XHelozi

Hiqe kokèn, -bèrtita.

Mè pe nè sy i ngrir…

……………………………

Po gèrhima vazhdonte,

nèn krevat macja shtrirè .

~

Vlera e shtratit

Ti tè pèlqen shumè shtrati

dhe unè nè shtrat po tè dègjoj ty.

E rrite veten dhe “ta rritèn” shumè,

mua me ndjell neveri !

~