Lamtumirë-Teuta Shaqiraj


Teuta Shaqiraj

LAMTUMIRË

( Varg akrostik)

L-etra u drodh si gjethe kur e merr era

A-shtu kur bie pa dashur mbi barin e thatë

M-es shkronjash pashë veten e nxitova

T-ë shkrova i dashur të dua pa lamtumirë.

U-rratë kërcyen e zhurmuan dhe rreshtat

M-e ndarje e lamtumira s’vijnë dot pranverat

I – ndeza fjalët me dritën e syrit

R-anë në gjunjë dhe ato si para altarit

Ë-ndrra u perflak mes ledhesh në gjirin e Prillit.

About Post Author