Lapidar-Jashar H Selmanaj


Lapidar

1.

Do të bëhëm për ty vendi im

Ngushllimin unë këtu e gjëjë

Ah, për ty kam mbetur jetim

Atdhe kurr ty nuk të gënjëjë.

2.

Të më vrasin dhe të më varin

Se nga ti kurr nuk heqi dorë

Ah, sikur në litarë të më varin

Të koka të më vendosin kurorë.

3.

Ah, vdes më deshirë atdhe

Shqipe mburrëm më krenari

Në shpirt të kam mëmëdhe

Zëmëra ime rrah për Shqipëri.