Larg errësirës-Fali Ndreka


Autori :Fali Ndreka

Itali

Gjithmonë

Përpjekur,

As zhytur,

as djegur.

Errësirën kam

braktisur,

Pa frikë,

tej e kam

hedhur.

Errsirën

e shtrydhë,

E ndrydhë,

E godas.

Se lë të bërtasë.

Në një qoshe

mbetet vetëm,

Larg meje tretur.

Si e vdekur.

Unë ndjekë njohuritë,

Që me ngrohin zemren

dhe më hapin sytë.

Më japin shpresë,

dhe shtojnë energjitë,

Në brazdat e mia,

Mbjell dashurinë,

Ajo celë lule

plot bukuri,

Me frutat e sajë

Përgatis gosti,

Në syrin tim,

mblidhen,

vallëzojnë,

gjithë kaltërsitë.

Si kurorë e argjëndi

Stolisin mirësitë.

Gjithmonë dijes

unë i rri pranë,

I qëndroj besnik

Me të mik jamë.

Në të unë qëndroj,

Nga thellësitë e sajë

Unë përfitoj.

C’mpihem,

Me të

shkrifem,

Clodhem,

Ngrihem,

Kurr nuk

rrëzohem,

Forcohem ,

Sepse mësoj

rrugët e fitores,

Që të japin

gjithcka të vërtetë,

Dritë dhe jetë.

Kështu

mbledh forcën

dhe energjitë,

Që të shkatërrojë

kështjellën e errët

të ligësisë.

Ku brenda sajë

dëgjohen,

gulcimat

Dhe rënkimet

e mundjes,

Të rraskapitjes,

nga frika

e drejtësisë,

dhe tmerri

i humbjes,

Aty prap

ajo është,

Ekziston,

Rënkon,

Shtiret si

gjarpëri,

Hidhet,

Përdridhet,

Kërkon

të fshihet,

Të mashtrojë

Pastaj

të sulmojë,

Gulcon.

Gulcon.

Pastaj bën

një zhurmë.

Duket sikur

iku.

Dhe unë

kështu,

e lë.

Por nga

shpirti e përzë.

Se harroj.

Largohem

Mbrohem.

Guxoj.

Fitoj

Rrugëtoj

Në përflakjen e

agimeve të arta.

Ngjitem lartësive,

dhe bëhem me flatra.