Larg-Vilson Mersinllari


LARG-LARG-LARG

—————-

Larg Zjarrit,që të djeg dhe të përvëlon

Larg ujit,që të rrëmben dhe të mbyt

Larg njeriut,që nervat të shkatërron

Larg ajrit të ndotur,që të bllokon në fyt.

Larg fjalëve,që të tjerët lëndojnë

Larg zullumit,cmirës,dhe xhelozisë

Larg duart ku të tjerët cënojnë

Larg nga dhunimet,për hir të dashurisë.

Larg sa më larg,nga politikllëku

Larg nga servilizmat dhe egoizmi

Larg nga trimëria dhe kapadaillëku

Larg nga Pangopësia,dhe euforizmi.

Larg,larg po e përsëris në cdo varg

Larg nga cdo paudhësi dhe Intrigë

Larg,larg,larg dhe shumë më larg

që të mos kesh kurrë,asnjë ndjenjë frike.

VILSON MERSINLLARI.