Lefteris Papadhopoullos-Ajo nuk ish prej reje


LEFTERIS PAPADHOPOULLOS

AJO NUK ISH PREJ REJE( ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΣΥΝΝΕΦΟ)

Αjo nuk ish prej reje, ajo s’ish prej trishtimi

Prej loti nuk ish vajza, ajo që dashuroj

Por iku veç si reja, në kopshte ra ligshtimi

U mbyt dhe jeta ime duke lënguar fort.

Njerëzit që e panë e takuan të trishtuar

Përkundnin me ninulla n’ata sy një brengë të thellë

Konizëm unë e kisha , një zonjushe të llastuar

Zemrushkën time shtroja,q’ ajo mbi të të flerë.

O miku im vetmie, o ti trëndafil mbasdite

Firoma ime e ëmbël, o e pranverës vajzë

Dëgjomi ti piskamat, një shënjë urgjente nise

Shkretinë, dhëmbjen tënde mbi supet unë t’ i mbaj.

Shqipëroi: Lefter Shomo K/ 458l.p.α.