Lefteris Papadhopoullos-Dashuri nata kërkuaka


DASHURI NATA KËRKUAKA

( Η ΝΥΧΤΑ ΘΕΛΕΙ ΕΡΩΤΑ)

Μë tepër gjatë natës ke munguar

Natën t’ dashuroj edhe më fort

Në çastin kur të dua për të qëndruar

Ti fluturon, ikën si një zog.

Dashuri nata kërkuaka

Dhe gjëra të patreguara

Eja pranë meje, qëndro deri n’ agim

Qëndro pra, larg ngatërresave

Kjo natë s’ është e gënjeshtrave

Sonte me një dhele ti merrma shpirtin tim.

E jotja dashuri më djeg aq vrullshëm

Po hirin e saj e mbledh në çdo agim

Në orët kur aq të bukur, të tejdukshëm

Ngjajmë me dy të vegjël perëndi.

Shqipëroi: Lefter ShikoK/ 478l.p. g.