Lefteris Papadhopoullos-Dashuria, jo nuk shitet-Shqipëroi:Lefter Shomo


LEFTERIS PAPADHOPOULLOS

DASHURIA, JO NUK SHITET

( Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ)

Falje mos kërko dhe as pendimin

Ik deri sa tjetër dashuron

Dhe sado të qaj mos e ndrysho

mendimin

Zërin që dikton zemra të dëgjosh.

Dashuria, jo nuk shitet

As që mund të huazohet

Është si dallga që rrihet

Dhe si shkëmbi që rrëzohet

Dashuria jo, nuk shitet

As që mund të huazohet

Brenda zemrës ajo shitet

Dhe një zemre i dhurohet.

Mos u pendo, mos e ndrysho mendimin

Drejt gëzimit tënd ti fluturo

Lermë mua vetëm me vajtimin

Mbi krahët e djegur më lësho.

Lermë pra ti mua………..

Shqipëroi : Lefter Shomo K/ 475 l.p.g