Lefteris Papadhopoullos-Komandanti:Shqipëroi: Lefter Shomo


LEFTERIS PAPADHOPOULLOS

KOMANDANTI( Ο ΑΡΧΗΓΟΣ)

Shpeshtas kapele letre sajonim ne

Mbanim dhe ato pushkët e drunjta

Lojëluftash për ne ishte festë

Në sokakë e fusha.

Të gjithë të thërrisnin komandant

Sepse dije vetëm t’urdhëroje

Rendja edhe unë, të vija pas

Që të më shikoje.

Tokës u ushtrive që të flesh

Një qiparis prej zemre t’ është lartuar

Thoshja po u vrave unë do vdes

Veçse kam jetuar.

Shqipëroi: Lefter Shomo K/427l.p.g.