Lefteris Papadhopoullos-Kutalianoi(Ο Κουταλιανοσ)-Shqipëroi: Lefter Shomo


KUTALIANOI( Ο ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ)

Hekura përtypka ky Kutalianoi

N’ vend i ndalon trenat ky Kutalianoi

Bluan,thërmon gurë ky Kutalianoi

Dhe malet i shembka ky Kutalianoi..

Por , çka se përtyp hekura , hiqet si luani

Në çadrën e tij Kutalianoi

Para gruas si një peshk drithëron

Ah, sa ia ka frikën Kutalianoi i gjorë

Para gruas tij ,si një peshk drithëron

Veçse asnjëri mos ta mësojë.

Në mes nyjesh lidhet ky Kutalianoi

Na gëlltit dhe globe ky Kutalianoi

Trim i madh na qënka ky Kutalianoi

Por, çka së përtyp hekura…..

Shqipëroi: Lefter ShomoK/ 486l.p.α