Lefteris Papadhopoullos-Sepse të dua


LEFTERIS PAPADHOPOULLOS

POICHÉ AMO TE( ΕΠΕΙΔΗ Σ’ ΑΓΑΠΩ)

Poiché amo te

Sono in fiore perfino le pietre

Poiché amo te

Sta baciando la luna le stelle..

Poiché amo te

Scrivo “t’ amo ” in tutti i versi

Poiché amo te

Ti ascolto del cuore gli echi..

Poiché amo te

Le ali ricucio alle spalle

Poiché amo te

Con il cerchio corro per le strade..

Per le strade io grido:

“Amo te”.

Poiché amo te

I lampioni accende il Sole

Poiché amo te

Nostro letto battello è folle..

Poiché amo te

Nostro viaggio mai avrà fine

Poiché amo te

Sempre” ti amo” resterà giovanile..

Poiché amo te

Le ali ricucio alle spalle

Poiché amo te

Con il cerchio corro per le strade

Per le strade io grido:

” Amo te “.

ΕΠΕΙΔΗ Σ’ ΑΓΑΠΏ

Επειδή σ’ αγαπω

Ως και οι πέτρες ανθίζουν στη γλάστρα

Επειδή σ’ αγαπώ

Το φεγγάρι φιλιέται με τ’ αστρα..

Επειδή σ’ αγαπώ

“Σ’ αγαπώ γράφω σ’ όλους τους στίχους

Επειδή σ’ αγαπώ

Ξαγρυπνώ στης καρδιάς σου τους ήχους..

Επειδή σ’ αγαπώ

Τα φτερά ξαναράβω στούς ώμους

Επειδή σ’ αγαπώ

Ξαναβγαίνω με τσέρκι στους δρόμους..

Και ψωναζω στους δρόμους:

” Σ’ αγαπώ”.

Επειδη σ’ αγαπώ

Τα λαμπιόνια του ο ηλιος ανάβει

Επειδη σ’αγαπώ

Το καραβι μας ειναι καραβι..

Επειδή σ’ αγαπώ

Το ταξίδι αυτό δεν τελειώνει

Επειδή σ’ αγαπώ

τούτη η λέξη ποτέ δεν παλειώνει..

Επειδή σ’ αγαπώ

τα φτερά ξαναράβω στους ώμους

Επειδη σ’ αγαπώ

Ξαναβγαίνω με τσέρκι στους δρόμους

Και φωνάζω στους δρόμους:

” Σ’ αγαπώ.”

LEFTER SHOMO

LEFTERIS PAPADHOPOULLOS

SEPSE TË DUA

Sepse të dua

Edhe gurët po çelin

Sepse të dua

Hëna puth yjet..

Sepse të dua

Te shkruaj te dua ne cdo fjale

Sepse të dua

Të dëgjoj nga zemra jehonën..

Sepse të dua

I qep krahët pas shpatullave

Sepse të dua

Me hup vrapoj nëpër rrugë..

Rrugëve bërtas:

“Amo te”.

Sepse të dua

Fenerët ndezin Diellin

Sepse të dua

Shtrati ynë i varkës është i çmendur..

Sepse të dua

Rrugëtimi ynë nuk do të mbarojë kurrë

Sepse të dua

Përgjithmonë “Të dua” do të qëndrojë i ri..

Sepse të dua

I qep krahët pas shpatullave

Sepse të dua

Unë vrapoj rrugëve me hov

Rrugëve bërtas:

“Amo te”.

SEPSE TË DUA

Sepse të dua

Edhe gurët çelin në tenxhere

Sepse të dua

Hëna puth yjet..

Sepse të dua

“Të dua shkruaj në të gjitha tekstet

Sepse të dua

Zgjoj tingujt në zemrën tënde..

Sepse të dua

Duke qepur krahët në supe përsëri

Sepse të dua

Duke marrë rrugët përsëri..

Dhe unë bëj pazar në rrugë:

“Të dua”.

Sepse të dua

Dielli shkëlqen në llambat e tij

Sepse të dua

Anija jonë është një varkë..

Sepse të dua

Ky udhëtim nuk mbaron

Sepse të dua

kjo fjalë nuk plaket kurrë..

Sepse të dua

I qep krahët përsëri mbi supe

Sepse të dua

Duke marrë rrugët përsëri

Dhe unë po bërtas rrugëve:

“Të dua. “