LEFTERIS PAPADHOPOULOS-KY DJALOSH…


LEFTERIS PAPADHOPOULOS

KY DJALOSH…( AYΤO T’ ΑΓΟΡΙ)

Këtë djalosh me të bojmjaltat sy
E shtrëngoja natën në krahët e mi
I imi ish , gjithë natën e pushtoja
O trup i ëmbël, si vesë goja.

Ky djaloshi im më të bojmjaltat sy
Botën më një hap ai përpin
Dhe brenda meje ndez yllin e zjarrtë
O duarflaktë, o krahëshpatë.

Ky djaloshi im që më sheh e buzqesh
O Zot, ndihmoje që mirë të jetë
Krahët e mi i mbush gjëregjatë
O sy të ëmbël, sy bojëmjaltë.

Shqipëroi nga origjinali: Lefter ShomoK/26l .p.g

About Post Author