Lefteris Papadhopoulos-Mbushur gojën me t’puthura plot-Shqipëroi: Lefter Shomo


 

LEFTERIS PAPADHOPOULOS

MBUSHUR GOJËN ME T’ PUTHURA PLOT

( ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΦΙΛΙΑ)

Μbushur gojën me t’ puthura plot

Dy nga dy ti zbret shkallëve poshtë

Fërshëllen me zogjtë e tjerë:”Mirmëngjes”

Mbushur gojën me t’puthura plot

Si bajamja shpërthen, lulëzon

Rindërton ti në ajër foletë.

Kur vjen mbrëmja, kur vjen darka

Ti je shkrepsja që ndez zjarr të madh

Dhe më djeg si digjet shkarpa

Gjithë natën e deri në ag.

Mbushur gojën me t’puthura plot

Dy nga dy ngjit shkallarët kapton

Dehem kur shpalos flokët e zinj të shpërndarë

Mbushur gojën me t’puthura plot

Më mbështjell dhe tërë erë kundërmon

Më ngadalë të pi, në çdo gllënkë e marr krahë.

Shqipëroi: Lefter ShomoK/ 215l.p.α

About Post Author