LEFTERIS PAPADHOPOULOS-Q’është kjo Mëria


LEFTERIS PAPADHOPOULOS

QESHTE KJO MARIA

( ΓΕΛΑΓΕ Η ΜΑΡΙΑ)

Rrugës së” Filisë” me rrethin po loje

Si po vetëtinte diellit xhamaria

Gurët i mbërtheje e fare pa ndroje

Një e tundur dore,poshtë xhamaria

Si qeshte Maria, kjo Maria.

Prisnim ne furkaçe nga bajamja lart

Kishim shkatërruar sheshe dhe avllira

Globe e zogj radhisje për nishan

O, si qeshte Maria, kjo Maria..

Sipër patinave bërë me kushineta

Ti e çmendje botën nga zallamahia

Zonjat e shtëpive s’ i lije të qeta

Thoshin se së shpejti vinte policia

O sa qeshte Maria, kjo Maria.

Shqipëroi; Lefter Shomo K34l.p g.

About Post Author