Lefteris Papadhopoulos:Ankesë:Shqipëroi: Lefter Shomo


LEFTERIS PAPADHOPOULOS

ANKESË ( ΠΑΡΑΠΟΝΟ)

Νë grushta ujin ta prura

Për të pirë, të shuash etjen..

Të kish buza hidhërim..

Po kur etjen shojti zemra

Pas më le, nxitove ecjen..

Ç’ farë vreri, ç’ farë etje, ç’ farë dhëmbje

Dhe asnjë.falënderim.

Bashkë me bukën mjaltë të solla

Edhe një çarçaf që ndriste..

Të dhash prej zemre pulsin tim

Por nuk pashë të më zgjatet dora..

Kishe ikur dallëndyshe…

Ç’ farë vreri, ç’farë etje, ç’dashurie

Det i paanë , det i shkretisë .

Shqipëroi: Lefter Shomo K/ 416l.p. g.