Lefteris Papadhopoulos:Thuaj se më takove-shqipëroi : Lefter Shomo


Lefteris Papadhopoulos

thuaj se më takove

(ΠΕΣ ΠΩΣ Μ’ ΑΝΤΑΜΩΣΕΣ)

Τë lutem, më dëbo pa u penduar

Ti asnjë keqardhje mos tregosh

Të të dashuroj ishte e shkruar

E shkruar ish të më mohosh.

Imagjino se më takove brenda një

ëndërre

Se më harrove sapo mbriti një agim

Dhe mos mendo se për mua ëndërr

s’qënkërke

Mendjen mos vrit për t’ jetës time përfundim.

Sonte më lejo për të t’ mbuluar

Jashtë sundon ngricë e cingërrimë

Sytë mbylli, lejojmë për të kaluar

Si një hije mbi të kobëshmin harrim.

Shqipëroi nga origjinali: Lefter Shomo

About Post Author