Legjendarit Ibrahim Rugovës-Shpresa Gashi Zurnaci


LEGJENDARIT IBRAHIM RUGOVES

Guxim mora për te shkruar

Legjendarit për ti kënduar

Për ti kënduar President Rugovës

Që i dha zë e famë Kosovës.

Për ti kënduar mençurisë

Nderit t’kombit e historisë

Misionarit të paharuar

Shtet Kosovën e çliruar.

Mirë e dinte Legjendari

Faktor ish dhe ndërkombtari

Natë e ditë për këtë luftoj

Dardaninë ndërkomtarizoj.

Jo nga lindja por perendimi

Që atje do nisë çlirimi

Kështu tha Presidenti yne

Krahas pushkës për lirinë

Vepra e këtijë mendimtari

Merrë përmasa Legjendari

Shtet formuesit të Kosovës

Presidentit Ibrahim Rugovës.

Legjendarit këngë kënduar

Kënget për të s’do kenë t’pushuar

Edhe unë sa frymë do kemë

S’do ndaloj kurrë, timën penë.