Lejomë të të urrej-Rajmonda Qose


Rajmonda Qose

LEJOMË TË TË URREJ

Më lejo të të urrej,

Mos më vështro me ata sy që zbusin zemërimin,

e shkallëve të shpirtit zbresin ngadalë,

Qetësojnë me prekjen e gishtave

tallazet e dallgëve me shkulm të ngritura,

prej egos tënde të pak çasteve më parë.

Të lutem ! Lejomë të të urrejë,

se në botën time ka filluar një luftë dualizmi

prej kristalit të lotit që më shkaktove.

E rëndë goditja e tij,

Saqë humbellë krijoi dhe për një çast

përpiu çdo gjë të bukur që kemi kaluar bashkë: përqafimet puthjet ,

madje dhe kështjellën e ëndrrave e thërrmoi në kokrriza rëre,

Megjithatë përsëri s’po mund të të urrej,

Më thuaj : Cili diell të jep dritë që rrëzëllen kaq shumë?

Vallë me ç’magji i ke pluhurosur fjalët?

Aludoj , bërtas,veten ha me dhëmbë

e përsëri çelësin s’e gjej ,

Ç’ke kaq të veçantë që s’arrij dot të të urrejë?!