Letër e heshtur-Godo Mehmetaj


Aty mbi shkëmb ditarin shfletojn

në heshshtje lexon të ëmblat fjalë

e fsheur mes fletëve një letër dashurie

me fjalët e thjesha të parit djalë

Koha kalonte gjithmonë në pritje

mendimet e botës të mbanin larg

gjumi i nates shkonte me ëndërra

dhe dita miste me sytë të lagur

Ajo letër dashurie me aq vlerë

mendimet e kalbur të mbajnë mënjan

dhe ja ku doli kjo letër e heshtur

që sotë tregon sa një roman!