Letra dashurie të adoleshencës-Imer Hysa


LETRA DASHURIE TE ADOLESHENCES

(Një mikeje që s’ja dërgova kurrë)

Sa letra të kam nisur në zarfet e dëshirës

Letra të qendisura me fjalë zemre

I lexoja para se ti nisja, prush behesha fytyrës

Vallë a jan fjalët që pret njē zemër femre?

Herë merrja citate dashurie nga të tjerë

E herë vargje merrja nga poetë të shquar

Shkruaja dhe vetë e i lexoja dhjetëra here

Se mos ndonjë fjalë ka për të lënduar.

I shkruaja fjalët, i fshija, s’më pëlqenin

S’më dukej se ishin fjalët që duhej

Nga turpi a frika se letrën më gjenin

Se grisja, flakën i vija, ashtu tē shkruar.

I perzgjedhja fjalët të ishin si frutat

Të pjekura, të ëmbla, erëmirē

Të vinin te ty, si te lulja fluturat

Me shpresën se i prisje me dëshirë.

Eh sa letra mbusha me ato fjalë zemre

Por asnjerën s’arrita ta sillja në dorē,

Ishin vitet kur i besoja thellē një ëndrre.

Ti shkruaje një vajze duhej jo thjeshte leter e bojë

Mund të jetë një imazh i 2 persona, mjekër, flokë dhe njerëz duke buzëqeshur