Letra e dëshmitarit në Roswell


Letra ishte pjesë e një arkivi të madh letrash dhe dokumentesh të mbajtura nga studiuesi i ndjerë i UFO-ve.Ka pak raste në njohuritë e UFO-ve të debatuara aq ashpër sa incidenti i Roswell, një ngjarje që është mbuluar në libra, dokumentarë, shfaqje televizive dhe filma të panumërt gjatë dekadave të fundit.

Pikërisht ajo që u gjet e shpërndarë nëpër një fermë afërsisht 30 milje në veri të Roswell në 1947 vazhdon të mbetet një temë e diskutueshme, me disa që besojnë se ishte një anije kozmike e rrëzuar nga alienët, disa duke u abonuar në historinë zyrtare të ‘balonit të motit’ dhe të tjerë përsëri duke besuar se ajo ishte një lloj projekti i fshehtë qeveritar që shkoi keq dhe duhej të mbulohej.

Disa vjet më parë, një letër e paparë më parë e shkruar nga djali i një dëshmitari ushtarak në lidhje me këto ngjarje u gjet mes dokumenteve dhe dosjeve të ndryshme të mbajtura nga studiuesi i ndjerë i UFO-ve, Stanton Friedman.

Autori, i cili përmendet vetëm si ‘Shawn’, mendohej se kishte jetuar në Teksas.

Babai i tij – një ushtarak – dyshohet se ishte dërguar në vendin e përplasjes në kohën e incidentit.

“Asgjë nuk i ngjante formës së një aeroplani apo rakete konvencionale,” shkroi Shawn.

Kishte copa të trasha të kornizës metalike relativisht të paprekur dhe shumë pjesë më të vogla, më të holla të asaj që dukej si një gyp. Gjithçka ishte bërë nga një aliazh metali i çuditshëm, atë që ai e quajti “unobtanium”, shumë të lehta dhe të forta. Disa nga pjesët nuk mund të të jetë i përkulur, ndërsa të tjerët ishin jashtëzakonisht fleksibël.”

“Kishte edhe disa pjesë që dukej se ishin ndryshkur nga jashtë ose i ishin nënshtruar nxehtësisë shumë të lartë”.

Gjërat u bënë edhe më të çuditshme kur babai i tij pretendoi se kishte parë “tre humanoidë të vegjël” që ishin mbushur në akull dhe ishin ngarkuar në një avion.

Subjektet ishin afërsisht si njeriu, por nuk kishin veshë apo dhëmbë. Ata kishin sy të mëdhenj, por pa qepallë dhe kishin gjashtë gishta në secilën dorë. Lëkura e tyre ishte e ngjashme me atë të një peshkaqeni.

Ata ishin gjithashtu të përshtatshëm në mënyrë ideale për t’u ulur në ndenjëset metalike të mbështetura të gjetura në rrënojat.