Letra e gjyshes-Besa Januzi-Rexhepi


Më kujtohesh gjyshe,

Kur ti letër shkruaje,

Edhe shkrimi dridhej

Nga duart e tua.

E lexoja letrën

Me lot malli në sy,

Shkrimi yt i dredhur

Dridhet para syve t’mi.

Mosha të ka rënduar,

Fuqitë t’u pakuan

Duart tua dridhen,

Edhe duke shkruar.

Gjyshja ime shtrenjtë

E dashur shumë ,

Shkruan për nipa e mbesa,

Sepse i do shumë .

M’i jep duart tua,

Të lodhura t’ju marrë erë,

Sytë e tu t’venitur,

Fytyra prap të qesh.

Flet e qesh me mua,

Disa herë derdhë lot,

Në sytë e mi je lule,

Mete e qeshur edhe sot.

Të kujtojme mall,

Dhe shumë dashuri

Letra jote gjyshe,

Më mbeti kujtim.

Sa Herë të kujtoj,

Sytë më mbushen lot,

Vetëm letra jote gjyshe ,

mua më ngushllon.

Besa Januzi-Rexhepi

16 nëntor 2023

Michigan!