Letra e rishfaqur e Roswellit përshkruan “humanoidët e brishtë” me gashtë gishta


Një letër nga djali i një dëshmitari të dorës së parë të incidentit në Rosëell është zbuluar mes letrave të Stanton Friedman.

Ka pak ngjarje në historinë e UFO-ve të debatuara aq shumë sa incidenti i Rosëell, një rast që vazhdon të intrigojë edhe sot e kësaj dite dhe për të cilin vazhdojnë të dalin prova dhe dëshmi të reja.

Ndoshta eksperti kryesor i ngjarjeve që ndodhën në qershor 1947 ishte studiuesi i ndjerë i UFO-ve Stanton Friedman, i cili shkroi disa libra dhe letra të panumërta mbi këtë temë.

Tani një letër e papublikuar më parë që ai kishte marrë nga djali i një dëshmitari të supozuar ushtarak të incidentit në Rosëell – i cili e identifikon veten vetëm si Shaën – është zbuluar mes shënimeve të tij kërkimore.

“Kam një dëshmi okular të dorës së parë që më ka dhënë babai në lidhje me disqet fluturuese dhe të ashtuquajturit ‘alienët’ që mendoj se duhet ta dëgjoni”, ka shkruar ai. “Kam edhe prova përkatëse dokumentare që më ka lënë babai, të cilat do të doja t’i shqyrtonit”.

Sipas letrës, babai i tij ishte pjesë e një njësie që ishte dërguar në vendin e aksidentit. Ai përshkroi se si mbeturinat ishin të ndryshme nga çdo gjë që kishte parë më parë, pavarësisht se ishte i njohur me motorët e avionëve dhe ishte trajnuar si mekanik.

“Gjithçka ishte bërë nga një aliazh metali i çuditshëm, atë që ai e quajti ‘unobtanium’, shumë i lehtë dhe i fortë”, shkroi Shaën. “Disa nga pjesët nuk mund të përkuleshin, ndërsa të tjerat ishin jashtëzakonisht fleksibël.”

“Nuk kishte fare motorë apo pjesë lëvizëse, nuk kishte helikë, avionë apo grykë. Nuk kishte kabllo të dukshme, çelësa, matës, tuba vakumi apo pajisje elektronike të çfarëdo lloji.”

“Objektet më të çuditshme që ai tha se gjeti ishin ndenjëset mbështetëse metalike në madhësinë e një fëmije, me dhëmbëza për kokën, trupin, krahët dhe këmbët, duke përfshirë pika për duart me hapësira për gjashtë gishta.

Shaën më pas vazhdoi të përshkruajë se si babai i tij kishte parë “tre trupa të vegjël” që po “dekompozoheshin dhe kishin erë të keqe” duke u ngarkuar në një avion për transport.

Atij i thanë se këta ishin ekuipazhi i anijes së rrëzuar.

Ai i përshkroi entitetet si “të vogla dhe të brishta” me lëkurë “si peshkaqeni” dhe pa veshë, gojë apo qepalla. Ata ishin humanoidë, megjithëse më të vegjël në proporcion se një njeri. Ata kishin gjithashtu gjashtë gishta në secilën dorë që përputheshin me formën dhe madhësinë e pikave që ai kishte vërejtur brenda rrënojave.

“Babai im tha se ai dhe pjesa tjetër e ekuipazhit u morën në pyetje menjëherë nga agjentët e inteligjencës, të cilët i urdhëruan ata të mos flisnin kurrë për atë që kishin parë, duke i detyruar ata të nënshkruanin një marrëveshje konfidencialiteti që do të zbatohej nën dënimin e tradhtisë,” letra. vazhdon.

“Për shumë vite kam mbajtur sekretet e babait tim. Ai vdiq papritur disa vite më parë dhe që atëherë kam menduar se çfarë të bëj me informacionin që më ka lënë. Mendoj se tani është koha të zbuloj atë që di”.

Letra thuhet se është marrë nga një faqe interneti argjentinase – mysteryplanet.com.ar – dhe nuk është verifikuar në mënyrë të pavarur, kështu që ne as nuk e dimë me siguri se në të vërtetë ka ardhur nga shënimet e Friedman.

Megjithatë, pavarësisht nëse ka apo jo ndonjë të vërtetë në të,

About Post Author