“Leximet e mia”


Eqerem Canaj

“Leximet e mia”

Poezi

Lexoj Kadarene,

dhe Karo Kace:

me mire ne vend placa,

se te lexoj nje poet fshati!

I pari shkruan Trojen,

i dyti Vace Zelen,

te parin e kritikojne,

te dytin e pergedhelin…

me mire ne vend placa,

se te lexoj nje poet fshati!

___________________-_______

*Fshataret e porsa zbritur ne qytet,

me lakmine se dine t’i bejne te gji-

tha, si puna e ushtarit rekrut, bejne

edhe poezine, mjaft te fitoje titullin

e te qenit “poet”.

About Post Author