Lexova shumë-Ruzhdi Keraj


Lexova shume

qe kohe kur kisha etje

netet I gdhija mbi fletet

dhe pertypja germat

fillova rrugen e endacakut

me nji traste me germa ñe kry

dhe gjithkund ku ndalesha

gersitsha neper dyer e I hapja

mbeta bir I pa bindur ,rebel

I kohes qe tremte ditet netet

me pelqente era e librave

ma shume se era e gjellve

kur urija rebelonte zorret

qe bertisnin me ulurima

lexova shume ,shume shume

tash me pelqen te mendoj

se kisha nji rini te mençur!