Lida Abazi:Poezi


Ecje te qete dhe te bukur bera!
Me nje fllad te lehte ere,
por ama e ftohte
Djelli ndriconte me rrezet e saj te bukura
e te ndritura te muajit shkurt,
rruget bosh,tek tuk shikoje njerez,
qe benin ecjen e mengjezit,
kafeterjet bosh,
macja,kenaqsi me rrezet e djellit😊
Sa qetesi e bukuri ne kte natyre
te mrekullueshme !!
Dikush ne qefin e vet,me kitaren e tije
te vetmuar, gezon melodin e tije,
duke e kenduar dhe pret dicka
nga njerzimi,per jetesimin
Si ai shikon rreth e qark,grup te finish
me veglat e tyre muzikore
Shikon te moshuar me gjerat te ndryshme
artistike,pundore, piktura nga lloje te ndryshme etj etj
Sa bukur!!
Gjith keto tregojne nje humanizem ne
zemren dhe shpirtin e njeriut dhe ndjen nje
kenaqsi,kur blen dicka te bukur nga duart e tyre te arta
Pra nuk eshte mosperfilles kur del tjetri
ne rruge per jetesimin e tije
Nuk eshte zilija dhe keqbersia ne kte kohe te veshtira
Sa bukur ndjehesh,kur shikon dhe ndigjon filma te bukura terheqese,te ndjera me nje
mall e nostalgji, si per te kaluaren ashtu
dhe per te ardhmen
Ah,sot kjo kohe!!
Nje kohe shume misterioze,
Kohe,ziliqare,kohe keqberes,
ku mafjozi,vjedh njeriun e ndershem,e shkateron e poshteron e zemren
Ku ziliqari,ngatrestari,gjithmon te pa ngopur,
ku te shkateroji jeten e tjetrit me menyrat e tije mizore e ziliqare,keqberese nga menyrat me te ndryshme,per te poshteruar tjetrin,we ben miresira ne jete.
E kjo bote qe ndodhemi sot!!
Kjo bote e ndare ne pjese ndryshme!!
I miri gjithmon i mire ngelet
Mundohet me menyrat e tije te ndryshme,
me urtesine,zgjuarsine,kulturen,shpirtmadhesine,
durimin,mundohet,sakrifikohet,qe te afroje
njerzimin me njerin tjetrin,qe te mos kete
Zilija,zemerime,vrasje,korupsjone ne aspekte te ndryshme te jetes!!
Sa mir do ishte ne kte bote ilanjose,
ku njerzimi te sillte vetem e vetem te mira,
PAQE E DASHURI E VETEM DASHURI !