Lidhe qënin ti moj qëne… !Ilia Kokthi


Lidhe qenin ti moj qëne !

Lidhe qenin ti moj qene

Unë po vij te ty me endje

Mblidhe qenin ty te thome

Se nga gjumi zgjon te zone !

Vij te ty se kam pune

Se ate e dua ne gjumë

Vij te çmallem te ti

I vetëm s’mund te rri !

Ne dimër ndihem ngrohte

Ne vere gjithe freski

Shpirti e di çfarë thotë

Je e embela dashuri !

Beje shenje e bej me dore

Qeni s’e harron zakone

Mblidhe qenin ti moj qene

Kur me fut ne gji me dende !

Çfarë ka shpirti me jep

Me perkunde si foshnje ne djep

Ne djepe te dashurisë

Tej ne cepa te avllisë !

Hënë e bukur na vështron

Hera heres dhe na mbulon

Shkon dhe futet ne re

Dhe askush s’na sheh !

Ylle i sabahut ne te dale

Do shkoje udhën te marre

Po shiko se do vije prape

Lidhe qenin beje zdap …!!