Lidhja midis UFO-ve dhe tërmeteve


Nick Karnze, një agjent special në pension, tha se disa pamje të UFO-ve janë disi të lidhura me fatkeqësitë natyrore si mega-tërmetet. E thënë thjesht, tërmetet dhe UFO-t janë të lidhura. Ai po hulumton fakte që mund të tregojnë se alienët kanë kontaktuar vërtet botën tonë. Përveç kësaj, ai gjen një lidhje të habitshme midis shikimeve të UFO-ve dhe disa dukurive natyrore.

Karnze ndihmohet nga individë me ndikim si oficeri i CIA-s Myke Cole, analisti i konfrontimit Michael Livingston, astrofizikante Sarah Cruddas dhe gazetari Paul Beban, ndër të tjera. Megjithatë, Karnze paralajmëroi se ai nuk tha se jashtëtokësorët ishin burimi i këtyre fatkeqësive natyrore. Karnze nuk është i pari që e thotë këtë sepse, gjatë viteve, disa studiues dhe adhurues kanë raportuar se kanë parë UFO në rajone sizmike. Në pjesë të ndryshme të shteteve të ndryshme, njerëzit ishin dëshmitarë të UFO-ve gjatë tërmeteve më të fundit.

Një lidhje e fortë kohore u gjet midis numrit të raporteve të UFO-ve (objekte fluturuese të paidentifikuara) dhe aktivitetit sizmik aty pranë brenda pellgut Uinta për vitin 1967. Numrat e raporteve të UFO-ve në muaj gjatë këtij përplasjeje klasike të UFO-ve u korreluan 0,80 me shumën e magnitudat e tërmetit në muaj për ngjarjet brenda 150 km nga zona e raportimit. Numrat e raporteve të UFO-ve nuk ishin të lidhura ndjeshëm me aktivitetin e tërmeteve në distanca më të mëdha se 150 km, por më pak se 250 km larg.

Korrelacioni më i fortë ndodhi midis raporteve të UFO-ve dhe aktivitetit sizmik aty pranë brenda të njëjtit muaj, por jo për muajt e mëparshëm ose pasues. Shqyrtimi i afërt i ndërrimeve ditore në epiqendra dhe raportet e UFO-ve tregojnë se ato ndodhën kur vendndodhja e epiqendrave të njëpasnjëshme u zhvendos në të gjithë zonën. Këto analiza u interpretuan si mbështetje për ekzistencën e fushave të tendosjes, lëvizjet e të cilave gjenerojnë fenomene natyrore që raportohen si UFO.

Pamja e ekranit 2024 01 03 në 14.48.54

Dëshmitarët okularë në Hawaii raportuan se kishin parë një objekt fluturues të paidentifikuar në të njëjtën ditë kur ra tërmeti . Personi raportoi se kishte parë ndezje të ndritshme dritash, përpara se anija të manipulonte retë për të dalë nga atmosfera e Tokës.

Sipas faqes që gjurmon pamjet e UFO-ve në të gjithë botën, dëshmitari tha: “Kishte drita të gjata horizontale poshtë çdo tubi, tubat dukej se kishin disa brinjë të trasha të vendosura në një distancë mjaft të largët, të bashkuara me diçka më të hollë dhe më të errët.

“Pastaj ndërsa po përpiqesha ta shihja qartë, ajo shkëlqeu. Pas ndezjes, ajo mori një ngjyrë të bardhë më të ndritshme dhe të gjitha dritat e tjera në tuba u bënë më të ndritshme për të mbytur çdo përkufizim. Retë më pas lëvizën derisa u mbulua plotësisht.”