Lot i trazuar!


BRUNILDA RESULAJ

Lot i trazuar!

Aty ,ku dite pas dite u rrita ,

Aty ,ku ndjeva te paren ,perkedhelje ,

Te paren puthje ,

Aty ,ku mes varferise ,e pasur isha ..

Pse bota ime ishte aty ,ku ishte nena!

Gjiri i saj parajsa ime !

Pasuri , dashuria e prinderve!

Aty ku ditet nisnin me loje,

Aty ku uria ,cdo ushqimi i jepte shije .

Aty ku neteve,

Shijonim gjumin e qete ,

Dysheku dhe jasteku ,nenat tona ishin.

Ura ku vrapoja ,ura ku shplodhesha ,

Vendi ku nuk e njihja friken.

Perkulur momente te tera mbi parvaz,

nuk dija ,sa kohe kishte ikur.

Syte veshtronin ngultas ,

ngjyren jeshile te lumit .

Ne sfond ishte gjithmone nje ze ,

Kujdes mos u zgjat ,do t’rrezohesh evlat.

Ritual tashme ishte bere ,

Te flisja me lumin.,duke percjell me sy ujin .

Sot jam prap aty ,

Kenaqsi ,zbrastesi,nostalgji ,mall,

Perzierje ndjenjash ..

Sa dashuri na ka marr ,

Sa endrra i ka percjell ne nje tjeter vend.

Sa kujtime ,caste gezimi kane notuar aty!

Lum ..deshmitar i heshtur ..

Sa psheretima ,ke ruajtuar aty.

Sa deshira te fshehura ,

Sa lote u derdhen mbi ty??!!

Si njerzit dhe lumi ka ndryshuar.

Shtrat’i tij nuk eshte me aq i bukur ..

Ngjyrat jane daravitur aty ketu ..

Por ai vazhdon te qendroj aty ..

Ngjyra e tij ,

si tiparet e bukura te nje gruaje ,

Qe rinine e hershme ,na sjellin ne mendje.

Tregon ,sa i bukur ka qen.

Lumi ,ure qe lidhe koherat,njerzit!

Sot u shplodha perseri aty ,

U Ndjeva femij,

U ndjeva ,vajze e rritur ,

U ndjeva grua ,,

Lot i trazuar ,perzieu koherat!

About Post Author