Lot malli..!Ardian Muça


Lot malli..!

Dy pika loti,të ranë mbi telefon.

S’të kisha parë asnjëherë duke qarë.

Ktheva kokën,me frikën se m’shikon.

Nga fotografia ime,që mban në celularë.

**

Ma vrave shpirtin dhe m’i ronite shqisat.

Vërgonte zemra e sytë m’i bëre s’i ujvarë.

T’ë ngordhi gomari,rehat s’të lëjnë mizat.

Vinin rreth “kështjellës”,si taborët me ushtarë.

***

Nuk të falja kurrë,për gabimet që bëre..!

“Do mësoj nga pësimet,-thashë e do i’a dali”..!

S’e rroka nga shpatullat,si filli prej gjilpëre.

T’i kërkoj ndjesë vetes,zoti po deshi ta fali!..

****

Tani shqisat i komandoj me butonin,”mute”!

Kur del në dritare,fshihem pas një peme.

“Nuk ngjitem lart’ dhe n’gjunjë po m’u lute.

Mjaft i luajta aktet e kësaj dashurie t’ë rreme”..!

About Post Author