Lotët e burrit…Alma Sinan Feruni


Lotojne vargjet…lotojne fjale.

Dhe une per ty ndjej mall. Sa mall.

Ku u ndeshkuam jetes ne vlugun toke.

E ndihemi ne hall?

Ortek malli me sjellin tek ty.

Dhe une e ndiej ftohtesine e dimrit acar.

E lulen e brishte rrezuar pertoke.

Ne gjirin e ngrohte valez e mbaj.

Se une lumturine tende kaq shume e dua.

Me thoshe ngadale.

Teksa buzet ne puthjen e ftohte.

Me mbeshtollen vale.

Dhe peng mbaj ne kohen, ne lutjen per ty..

Se bora ka pushtuar boten ane e mbare.

Nen ortekun qe ra kam falur fryme.

E nuk po paskam fjale.

Pa kur pranvera serisht te vij.

Lotet te kthehen smerald.

E une luleze margaritar.

Kujtimesh me ty te ndihem gjall.

Dritaresh lulet te trokasin me mall.

Nxito te kujtosh me thua nder endrra puthjet me zjarr.

Une statuje e ngrire do jem nder qiejte perballe.

Se une me shume se veten te dua.

Dhe kurr nuk do shpreh per ndjenjen e rrall.

Por do hesht.

Heshtur pergjithnje.

Kujtimesh kur te mos jem me.

Ah te shuash mall.