Lotët e nënëlokëve-Daut Maliqi


——————————

Po kalojnë ditët,

javët e muajtë,

hajnat e gënjeshtaret,

botën po e sundojnë.

Një nënëloke më

zemër të lënduar,

e me lotë në sy shtonë:

Se vëllau- vëllaun e vret,

për pasuri lokës..kurrë

nuk e kam menduar.

Kjo është çmenduri!

Kemi harruar traditën,

e gjakun e deshmorëve,

lakmia për pasuri,

shpirterisht po na verbon.

Nuk ka më respekt ,

dhe dashuri njerëzore,

si dikur- mjerishtë

Vëllau, vëllaun e mashtron.

Qentë, shpifesit, injorantet,

gënjeshtaret, kriminelet,

të pafytyrit e matrapazët,

për çdo ditë po shtohen.

Mjerishtë

Nuk vlen shumë dija,

kultura e shkenca,

urtia e mirësjellja,

madje as e verteta.

Lotojnë nënëlokët,

Por edhe druri e guri,

Për ligësit që po na

i sjellë koha e djallit!