Lufta në Ukrainë dhe Despoti:Përktheu: Irma Kurti


Përktheu: Irma Kurti

Lufta në Ukrainë

Pemët e bajames këtu janë në lulëzim

një kënaqësi për syrin

që e shijon bukurinë.

Së shpejti, lulet e portokallit

parfumin e tyre joshës do të përhapin.

Por gjetkë harbohet lufta,

shkatërrimi dhe vuajtja.

Luletatje nuk lulëzojnë –

në tymin e dhunës barbare

mbyten ato.

DESPOTI

Nata agimin ka sulmuar

dhe paqes i grabit

dritën e çmuar.

Heshtja shuhet

e mbytur nga armët e zjarrit,

topat dhe sirenat që ulërijnë.

I patrazuar nga vuajtjet

-e vetë popullit të tij

despoti Rus.

GERMAIN DROOGENBROODT