Luftëtari i lirisë-Jashar H Selmanaj


L – uftëtari i lirisë Elez Ramë Gecaj

U – rragan në fushëbetejë më shka

F – aqebardh në çdo front luftës i prinë

T – agrin e kishte trimi, si kushtetutë.

Ë – shtë rrufe ëmri i tijë e UÇK – e për serbin

T – ingujt e zërit rrembim në shpirt pa u tut

A – h, më gjak e vaditi tërë vendin e Dukagjinin

R – ilindem përseri në tokën tonë në dorë më hut

I – dhull ishe dhe mbetësh e jeta e kaliti trimin.

I – shte sy pa trembur dhe atdhetar e çlirimtar.

L – idhja Shqiptare e Përzerenit të ka frymzuar

I – kon, jetën e flijovë trojet tona ti çlirojmë

R – ilindasevë amanetin e tyre e ke plotsuar

I – dhull mëndja të tha trojet duhet ti bashkojmë

S – erbin nga dardaia më çdo kusht duhet debuar.

E – elez Ramë Gecaj bërë histori për shqipërin

L – evizjet tjera të shqiptarevë të kanë formuar

E – lezi në u bumos nja familja më atdhedashurin

Z – ërin e ngriti në Deçan bishat serbe i ka luftuar.

R – amë Gecaj i hapi shtegun e atdhedashurisë

A – h, kjo familje në kufi për këtë liri dha deshmorë

M – ë malin E Zi luftë për atë pjes të shqipëtarisë

Ë – shtë shtyll e pa tundur brezi ri për arbërorë.

G – ecaj jeni e mbetëni krenari e kombit shqiptar

E – era e stuhia kurr nuk ju lekundi për troje tona

C – iceron i kohes në etapa shpat për gjakatarë

A – jka e komit u rriti, në oda të juaj jehoj jehona

J – etë e vdekje, kulla e trolli juaj lindi atdhetar.

About Post Author