Lule dimrake-Eleni Fotaqi


 

 

ELENI FOTAQI

LULE DIMRAKE( ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΣ)

Një vjeshtë në mes dashurisë

Agon në këtë natë

Me rozmari dhe mjaltë

Malet i erëkënd..

I heshtur unë rri vështroj

Këtë baltën e lagur

Pοsi thëngjij t’përflakur

Çdo bukuri më dhëmb..

Një puthje qjellit i kërkoj

Ai m’ jep hi të shumtë

Unë nga e zemrës drugë

Të pritesh dëshëroj..

Kur fletët e derës tund era

Brava bën vajtje- kthime

Një erë fërshëllinte

Po erdhe, mos vono..

Zhvishu e merr nga sytë e mi

Ujë merr e pastrohu

Ndarja gjithnjë kujtohu

Lules dimrake i ngjet..

Banor isha i trishtimeve

Si natën edhe ditën

Të lë mes suferinës

Mes dritës të të gjej..

Dashuria frikën dhe ëndërrat

Darkos para raisjes

Në kishëzën e dhimbjes

Shenjti bëhet çdo shkreti..

Dhe unë një trishtim kërkoj

Më parë se t’ më shënojë

Se dita të perëndojë

E të t’ mohoj sërish..

Shqipëroi nga origjinali: Lefter Shomo K / 463 e.f.α.