Lule për ty mblodha …Adem Nuhaj


Lule për ty mblodha

Lëndinë më lëndinë

Si vello t’i hodha

mbulova gjinë.

Një nga një i gjeta

Dhe i bëra tok

Çoi ato gërsheta

Që , t’i hedh mbi flokë.

Moj vetulla vrar

Syri det i kripur

Që , kur të kam par

Gjumi më ka ikur.

Ç’qënka kjo sevdaja

S’të lënka rehat

Fushë të duket maja

Vuaja bëhet mjaltë.

Si xhinde më çmënde

O moj ëngjëllore

Me bukurinë tënde

Mëndjen time more.

Me nazet e tua

Ndjenjat , ti m”i zgjove

Ti i bën për mua

O moj lajkatore.

Akullin e theva

Të kapa prej dore

Mëndjen ty , ta bleva

E pashë , që më doje.

Të putha në sy

Dhe buzët e tua

Siç bëra me ty

Bëre ti me mua.

S’ngopesha s’të pari

Lule mali ishe

Ç’të bëja i vrari?

Mjaltë dhe aromë kishe.