Lulëkuqes…Spiro Zaharo


Lulëkuqes…Spiro Zaharo

LULËKUQES…
——————
Të putha sytë dhe shkova ,
Lulëkuqe s’të harrova .

U skuqe u bëre gjak ,
Sa gruri mori flakë .

Ma ktheve prapë në buzë ,
Më zgjove mall e muzë .

Mes fushave me grurë ,
Valvitesh si flamur .

Roite ,fletët rranë ,
Thekët mbetën nishanë .

Në gushë ,në mes gjinjve ,
Lulëkuqe mes kallinjve .

Rra drapëri dhe kosa ,
I ziu ç’u brengosa ..

Pllakosi dimër i gjatë ,
Në ardhtë Maji , në ardhtë !

Do vi të të rri afër ,
S’prish punë se jam i varfër .

Sa rrojta dhe sa shkrova ,
Të desha , të lëvdova ..

Të putha sytë dhe shkova ,
Lulëkuqe s’të harrova .

Me vete asgjë s’mora ,
Në vargje lashë të korrat .
&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&

About Post Author