Lulet e pranverës!-Laureta Malaj


E solle pranverën me lule zbuluar .

Dhe aromën e luleve e hape mbi të .

Trëndafilat çelur ,tejet zbukuruar,

shëtisnin me flladin, të çelura pa zë .

I mblodha agimet me freskin e tyre ,

në çdo rrugicë i hodha ,shtruar me petale .

Në kaltërsinë e qiellit u zhyta e gjitha ,

dhe në tokën zbathur ,lulet hidhnin valle .

Më magjepsën lulet ,brënda një livadhi .

Dhe qëndrova afër të rrija me to .

Në çdo përvjetor në këtë ditë vere ,

me lulet mbuluar” unë” do fle ,pse jo!