Lumi,pak i pisët sot…Ilmi Cani


Lumi, — pak i pisët sot.

Pasqyrë për qiellin e dallandyshet;

Që qiejt kërkojnë e puthin lumin.

Puthin qejtë e përmbysyr.

Të përmbysur pasqyrës

lumit, të lumit të pisët e të qetë.

Lumi është pasqyra dhe retë.

Dallandyshet, se ngatërrojnë rrugën.

Qiejsh të përmbysur.

E ndiejnë qiellin te Lumi.

Lumi; ujë e halleshumi.

Eeh!!!

Ç’ kërkojnë Dallandyshet te lumi?

Vijnë ore vijnë sa e puthin lumin.

E lënë për ta puthur prap;

Halleshumin mallshumin.

Vijnë dallandyshet te lumi.

Ato që nuk i ha rruga.

E lumi, ndien mungesën e lëshohet lot.

Lumi pak i turbullt por i lumtur sot.

Asht qiell i përmbysur; ma i buk’ ri sot.

Mirëmëngjes nga Tirana

Ilmi Cani