Lutjesorja-Vladimir Bizhga


Vladimir Bizhga

Pyes vehten

ku ishe ti,

kur yjet binin

mbi syte tane.

Ku ishe ti,

kur buzet e tua,

per dashuri

u thane,…

Ku ishe ti,,

kur syte e tu

naten kerkoia,

Ku ishe ti,

kur mbeten

hijet

dhe psherëtimat,

qe aq shum

te doja.

Ku ishe ti,

te zjarri,

te flakët,

Te Fryma

e fundit,

nga çdo gjë

dhe të gjitha.

Ku ishe ti

në diellin

e shpirtit,

aty

ku dashuria

pikon,

mbi buzet

e tua.

Buzëqeshia

jote

mbi fytyren

time

…..Kur isha

i varfër

si një

miliarder….

Lad bizhga@vertet ku ishe ti..

Korrik 4/ 2015

Vo. …..kur isha

i varfër

si një

miliarder….

Kjo rivendosie, Jane 4 vargje te Majakovskit..lad.