Ma plagose zëmrën…Adem Nuhaj


Ma plagose zëmrën …

Të pashë moj të pashë

Kur shkoje për shkarpa

Pas gjurmës të rashë

Por , dot nuk të kapa.

Të ndoqa moj mike

Në gërxhe , në lugje

Si , me krah më ike

Dhe në pyll u fute.

Degët i mbërtheja

Bridhja , si i çmëndur

Rrugën s’po e gjeja

Pylli ish i dëndur.

E nisa me këmbë

Pyllin për ta krehur

S’po ta ndjeja zënë

S’di , ku jeshe fshehur.?

Bilbilat vërdall

Filluanë të këndonin

Thashë t’ iu çoja fjalë

Se , mos të shikonin.

Mbi gurët e strallit

Për ujë unë u thava

Dhe rrugët e malit

Me djersë seç i lava.

Zëmrën ma plagose

Gjunjët m’i këpute

S’di , se , ku u sose?

S’di , se nga u fute .?

Tek shtegu i dhive

Ta zura pusinë

Çapat , që po hidhje

Tek mua të ngrinë.

M’u verbua syri

S’po shihja dynjanë

Thashë , mos më ra ylli?

Kur , më erdhe pranë.

Një lot qelibar

Nga syri pikove

Te buza e thar

Sikur lulen mbolle.

About Post Author