Madhështori i traditës dhe i trimërisë!Sami Arifi


Shkruar nga Sami ARIFI
Madhështori i traditës dhe i trimërisë!
(Kushtuar heroit kombëtar Isa Boletinit)

Madhështori i traditës dhe i trimërisë!

Unë njëqindëherë jetë ndërrojë,
për fjalën time besnik qëndrojë…
Armët për jetë kurrë si dorëzojë,
gjerësa Shqipërinë ta çlirojë…

Armët mbaj për t‘ruajtur nderin,
për t’ia hequr atdheut terrin…
Veshjen kam për të treguar lashtësinë…
raca e të parëve prapë këtu do të binë…

Flamurin e kam me shqiponjën Akuilla,
iu bëj roje trojeve t’mia..
Këtë flamur kishte Pellazgu i parë,
u bartë n’duar ndër shqiptarë…

Gjuha jonë është e hyjnisë,
nga t‘parët e pellazgjisë…
Hulumtojmë ne s‘ndalemi kurrë,
n‘trojet tona t‘vendosim këtë flamur…

Shkruan: Sami ARIFI

About Post Author