Majlinda Pajaj-Hije në aromën time


Hije në aromën time

Të ndjej kur dielli shkon në perëndim

muzgu i mbrëmjes me këngë më thërret

ma prek shpirtin si një hark vetëtimë

edhe hëna në tinguj zë humbet!

Të ndjej si orbita meteor lëshuar

me ta dhe unë, fluturim në qiej

toka ngre sytë më sheh menduar

çfarë është ky zjarr, më merr ndër dej.

Atmosfera ndezur nga ngrimcat, fryma jote

rrahjet e zemrës, çarë tokën në ekuator,

mbi mua gjithë murmurimat e kësaj bote,

aroma e shpirtit, tretur orbitash në meteor.

Majlinda Pajaj.

About Post Author