Makina Misterioze Aliene që prodhonte ushqim për njerëzit e shkretëtirës


Makina Manna: Makina Misterioze Alien që prodhonte ushqim për njerëzit e shkretëtirës

Në Biblën hebraike, libri i Eksodit përshkruan se si populli hebre vuajti gjatë skllavërisë në Egjipt. Pastaj rreth shekullit të 14-të para Krishtit, Faraoni Faraoni nga frika e një shtimi të popullsisë, urdhëroi vdekjen e të gjithë të parëlindurve hebrenj të lindur në Egjipt. Një nënë e vendosi fëmijën në një shportë për të shpëtuar djalin e saj dhe e la duke lundruar në lumin Nil.

Ky djalë u gjet nga familja e faraonit, të cilët e quajtën Musa dhe e rritën si të tijin. Si i rritur, Moisiu zbuloi identitetin e tij të vërtetë dhe i kërkoi Faraon Faraonit të lironte hebrenjtë. Kur Faraoni Faraoni refuzoi, Moisiu i ndihmoi hebrenjtë të iknin.

Historianët besojnë se Moisiu dhe njerëzit e tij kaluan Detin e Kuq dhe u drejtuan për në shkretëtirën e Sinait. Sipas teksteve të lashta, Perëndia ishte i zemëruar me hebrenjtë që kishin adhuruar idhujt dhe i bëri ata të enden në shkretëtirë për 40 vjet përpara se të mbërrinin në Izrael.

Në mënyrë të pashmangshme, pasi kishte shumë njerëz dhe pak bimësi, pasi ishte shkretëtirë, ata mbetën me pak furnizime. Në këtë pikë, Zoti ndërhyri dhe dërgoi manën nga parajsa.

Bibla thotë se judenjtë mbijetuan me një burim të vetëm ushqimi gjatë asaj kohe, mana. Por çfarë është mana?

Bibla hebraike nuk e përshkruan manën në detaje, por një tekst tjetër i lashtë hebre jep më shumë të dhëna. Zohari përshkruan se diçka e quajtur «i lashtë i ditëve» siguronte mana. Megjithatë, çfarë ishin këto “kohët e vjetra”?

Giorgio Tsoukalos (Alienët e Lashtë):

“Teksti flet për trura të madhësive të ndryshme dhe fytyra të madhësive të ndryshme të lidhura me tuba të ndryshëm. Dhe kishte burime të ndryshme drite. Kur e trajtoj këtë nga një këndvështrim modern, ajo që përshkruhet në Zohar nuk është domosdoshmërisht një figurë hyjnore, por përkundrazi, një lloj makine.”

Të intriguar nga ky informacion, dy inxhinierë elektrikë përdorën përshkrimet e “të lashtës së ditëve” për të projektuar makinën e personelit. Rodney Dale (Bashkëautor, Makina e Manës): Ky është një diagram thelbësor i makinës së manës që kemi ndërtuar nga tekstet.

Për shembull, numri (1) është “goja”, por në fakt, është marrja e ajrit, e cila çon në atë që përshkruhet si “fryma e jetës” (2). Ajri kalon nëpër këtë tub të përshkruar si “truri i të vjetërve”, por një kondensator (3).

Pas këtyre përshkrimeve, ne ishim në gjendje të analizonim pozicionet relative dhe të ndërtonim makinën e specifikuar. Në fund, ne pamë se ishte biokimikisht i zbatueshëm.

Makina kapi ajrin e lagësht të mëngjesit dhe e kondensoi atë në pjesën e makinës që dukej si një kube. Pastaj përzihej me alga deti. Alga deti u trajtua me energji për të përshpejtuar rritjen. Pika u prodhua në një reaktor të vogël bërthamor që do të prodhonte nxehtësinë dhe dritën e nevojshme.

Makina e manës ishte një pajisje e rrezikshme. Disa teoricienë dyshojnë se reaktori që mundësonte motorin ishte transportuar në Arkën e Besëlidhjes.

Giorgio Tsoukalos (Alienët e Lashtë):

“Ka disa raporte në Bibël që thonë se një person që i afrohej Arkës së Besëlidhjes dhe nuk dinte si ta përdorte atë, do të vritej menjëherë. Dhe ndonjëherë, pasi gjetën arkën, njerëzit filluan të humbnin thonjtë dhe flokët. Kjo është dëshmi e helmimit nga rrezatimi që lidhej drejtpërdrejt me Arkën e Besëlidhjes. Prandaj, Arka e Besëlidhjes strehoi pajisjet jashtëtokësore që iu dhanë hebrenjve gjatë 40 viteve që enden nëpër shkretëtirë.»

Besohej se makina e manës siguronte një formë shumë ushqyese të algave jeshile si burim ushqimi. Kjo është një tjetër teori e krijuar nga shkenca moderne. Alga e detit chlorella jeshile rritet sot në tanke. Ajo ushqen njerëzit që jetojnë në një mjedis të mbyllur si astronautët dhe i mban ata gjallë. Analizat kanë treguar gjithashtu se jeta e njeriut mund të mbahet për periudha të gjata vetëm me konsumimin e algave të klorelës.

Nëse mbijetesa e hebrenjve varej nga makina e manës, ku e merrnin atë? Disa mendojnë se e vodhën nga egjiptianët (megjithatë, kjo nuk shpjegon origjinën e saj). Të tjerë dyshojnë se jashtëtokësorët ua dhanë atë si një gjest bamirësie për të parandaluar urinë në shkretëtirë.

Disa teoricienë besojnë se nuk do të kishte gjasa të ishte ndërtuar në Tokë. Por shumë besojnë në origjinën jashtëtokësore, të krijuar nga një qytetërim i përparuar në hapësirë.