Maksi Luçi-Era e lagësht


Era e lagësht

Fryn me tërbim

Gjethet e zverdhura

Fluturojnë në çmenduri

Unë dëshmitar

Dhe oxhaku im

Që përball meje

I heshtur rri…

Kjo dit dimri me mjegull

Si nje shtrigë në lajm ogurzi

Botën perreth e bën të heshtur….

Ah i shtrenjti im oxhak

Ku ëndrrat me dalin në ndriçim

Kur perzihem aty

Në tënden flakë

Dhe shpirti im

Thëngjill i ndezur

Në një qoshe ndrin…

About Post Author