Mali dhe fusha po qajnë-Sheqere Sina


Po qan mali me oi-oi-oi…! O Zot te drejtohem ty.

Pse më lanë në vetmi, Shume shtete ma kanë zili!

Nëpër male e bregore

U shkretua vendi anembanë… Shumë përrenj janë formuar, Nga ti, o njeri, që je larguar!

Çfarë po bën, o i marrë? Kujto vendin nënë e babanë? Çfarë po bën, o i marrë…

Se skifteri s’lë gjë të gjallë?…

Bëj xhade nëpër fshatra, Qe të shpëtosh ato vatra!

Shumë të zgjuar ka Shqipëria, Ndalu dëgjo mentë e tija!…

Nxirre kokën, mos u fshih! Hidhe votën për kë do ti!… Për të ecur lehtë e lehtë, Të gjithë zbritën në qytet.

Lanë nënë dhe babanë,

E shkretuan anë e mbanë. U drodh toka dhe deti, në fushë po…