Malinë-Shkup-Feri Arifi


MALINË-SHKUP

Para se XHELË BREZA, porë edhe pasi ndërroj jetë banorë nga fshati Malinë Komuna e Shkupit. Edhe pse vet vepra e tij e bëri të madh Xhelë Brezen, askush deri më tani nuk e tha edhe një të vetmen fjali për kët trim i cili lindi në Majen e fshatit Malinë, nga një familje e madhe atdhetare, po si nuk erdhi asnjë homazh në varrin i këti burri, që kur askush nuk kishte guxuar në kohen kur ai veproj në Shkup për flamurin tonë kombtarë.

Çuditërisht as andej nga Kosova e as nga Maqedonia as andej kufirit Shqipris, as një njeri dhe askush se tha një fjalë s’e ky burrë u rraf, e u tortirua, po dhe u burgos me vite të tëra per kët flamur Kuq e Zi, që sot shumë njerz po e nxjerrin nga xhepi.

Xhela, kurrë nuk deshi të bëhet pjesë e politikës së pasluftës, ai vdiq por me zell kontriboi pa fund për kët tokë, pa ia nda shqiptarët se nga dhe kush janë kurre.